Brandbeveiliging

 

Als het om brandveiligheid gaat, is er maar één aanvaardbaar risicopercentage: nul. Ga daarom in zee met RBC Brandbeveiliging, dé specialist in brandbeveiliging – en veiligheid in het algemeen.

Bij RBC Brandbeveiliging vindt u: Alle kennis die u nodig hebt om te zorgen voor een brandveilige omgeving. De middelen en materialen om die kennis in de praktijk te brengen – altijd in voorraad in onze Safety Shop

Advies & opleiding

Wilt u de veiligheid van uw activiteiten voor uw medewerkers en uw omgeving verzekeren? Vraag advies aan onze professionele HSEQ-afdeling. Ze is vertrouwd met een waaier van normen en certificaten zoals ISO, VCA*, VCA**, VCU, REOB en ADN(R).

Wist u trouwens dat RBC Brandveiligheid speciaal gecertificeerd is door de scheepvaartinspectie voor de keuring en het onderhoud van brandblussers, blusinstallaties en laad- en losslangen?

Reken daarnaast op onze veiligheidsgerelateerde opleidingen en trainingen om uw medewerkers te sensibiliseren over brandveiligheid. Of om uw (industriële) brandwachten te scholen. Professionele en erkende lesgevers zorgen voor hapklare kennis die uw medewerkers direct toepassen in de praktijk. En als u dat wenst, komen we naar u toe voor een inhousetraining.

Onze Kernactiviteiten 

U bent bij RBC Brandbeveiliging aan het goede adres voor:

 • dienstverlening van a tot z
 • verhuur van materialen
 • verkoop van materialen
 • onderhoud en inspectie, ook op regelmatige basis
 • opleidingen
 • consultancy en advies

Benieuwd naar onze diensten, materialen en opleidingsmogelijkheden?

Onze specialisten zitten voor u klaar

Ruim aanbod

Ontdek wat RBC Brandveiligheid voor u in petto heeft op het gebied van brandveiligheid en brandbeveiliging.

Dienstverlening van A tot Z.
Bij RBC Brandbeveiliging koopt of huurt u alle veiligheidsmiddelen en technische oplossingen om u volledig te beveiligen tegen brandgevaar. En om een optimaal HSEQ-beleid te voeren. Bovendien bieden wij u een waaier van veiligheidsgerelateerde trainingen en opleidingen aan.
Kortom: op één adres vindt u alles om de veiligheid van uw werknemers en omgeving te waarborgen. Vraag naar onze uitgebreide certificaties voor het onderhoud van veiligheidsmiddelen en materialen. En slaap op beide oren.

Verhuur & Verkoop van materialen 

Veiligheid verdraagt geen uitstel. Dus hebt u tijdelijk detectieapparatuur, walkietalkies, ademlucht of brandblusmiddelen nodig? Dan wilt u die vooral snel hebben. En dan zit u goed bij RBC Brandbeveiliging. Want wij houden een uitgebreid assortiment veiligheidsmaterialen voor u op stock. U huurt ze in een handomdraai.

Wilt u uw brandbeveiligingsmiddelen liever zelf permanent in huis halen? Geen probleem. Heel wat artikels zoals brandblusmiddelen, detectieapparatuur, adembescherming en EHBO-BHV-materialen zijn direct leverbaar.

Onderhoud en inspectie

U moet altijd op uw veiligheidsmiddelen kunnen vertrouwen. Daarom houdt RBC Brandbeveiliging ze voor u in topconditie.

Uw medewerkers rekenen op u voor hun veiligheid. En u steunt op RBC Brandbeveiliging voor veiligheidsmiddelen die altijd paraat zijn. Dat is een deal die rust geeft.

Check op elk moment in ons onlineregister hoe het staat met uw onderhouden materialen. Of maak het uzelf extra gemakkelijk: vraag ons om u een seintje te geven wanneer het tijd is voor een nieuw onderhoud.

 

Opleidingen 

 

Uw medewerkers bijscholen over veiligheid? We geven hen een warm onthaal in ons moderne opleidingscentrum met volledig uitgeruste instructielokalen en een professionele praktijkruimte. Of we komen naar u toe voor een inhousetraining.

RBC Brandbeveiliging biedt opleidingen tot (industriële) brandwacht en maakt u wijzer over:

 • VCA
 • EHBO en BHV
 • gasmeting (Ex-Ox-Tox)
 • ademlucht dragen
 • onafhankelijke adembescherming

Consultancy & advies

Geen idee wat van u wordt verwacht op het gebied van brandbeveiliging? Of hoe u eraan begint? Vraag raad aan onze consultants. Op basis van hun kennis en expertise lichten zij uw bedrijf door. U ontvangt een rapport dat haarfijn uitlegt welke tools en materialen, opleidingen en noodplannen u het beste inzet om de veiligheid van uw bedrijf en uw werknemers te verzekeren.

  Neem contact op

  Meer weten? Neem contact op met een van onze professionals